top of page

Markedet der blev borte med blæsten

Maribo 600s Muntre Marked med Middelalder-mad er i gang – trods modvind og en uventet dramatisk afslutning på dagen.

Regn og blæst gav spejderne udfordringer...

Sandsække skal holde boderne fast i blæst - nu er de afprøvet!

Det skal ikke være nogen hemmelighed: Det har holdt hårdt, men det er lykkedes! Maribo 600 har fået sat et nyt initiativ i gang midt på Torvet i Maribo – et middelalder-inspireret marked med boder, middelalder-mad fra Bangs Have, og underholdning for børn. Markedet er åbent hele dagen hver onsdag i juli og den første onsdag i august, underholdningen er fra 14-16. Ideen er at få genskabt noget af den gamle gøgler-stemning, så hverdagen bliver lidt mere festlig og der er lidt mere at opleve på det historiske torv.

Her ses det færdige resultat onsdag morgen.

Maribo 600 og Maribo Handel er gået sammen om at skabe de gode rammer med borde og bænke til spisning og den musikalske underholdning, der også i ægte middelalderstil vil kunne gøre det sjovt for børn at komme med til markedet. Jønne Bønne fra Falsterpiben og den kendte lokale multi-instrumentalist Tubas Løkkegaard skiftes til at skabe stemning med musik og gøgl – uanset hvordan sommervejret arter sig!

Og netop vejret viste sig fra sin mest uvenlige side ved opstillingen af boderne tirsdag aften, hvor Maribo Spejderne for første gang skulle prøve kræfter med opstilling af de boder, der er designet i samarbejde med CELF i Nykøbing. Det regnede i stride strømme, og om natten blæste det voldsomt op – men boderne holdt.

Prototypen på den nye Maribo 600 bod designet i samarbejde med CELF og A. Friis og Søn, Nakskov

De nye boder er inspirerede af et middelalder-design, og de skal bruges både til handel på Torvet og ved markeder andre steder, hvor de kan være med til at markedsføre Maribo – i ordet oprindelige forstand! Her har styregruppen fået hjælp fra Nakskov, hvor A. Friis og Søn fremstiller bl.a. presenninger og markiser. Jan Friis har designet prototype-presenningen på den ene bod, der nu fremstår i sit egentlige middelalder-look. De øvrige boder må indtil videre nøjes med en almindelig, grøn presenning, men det giver jo også god mening, for det er jo netop den type, spejderne er vant til at arbejde med, som det også kan ses i Maribo 600 udstillingen i Østergade 14, som også er lavet i samarbejde med spejderne.

Så rigtig mange gode kræfter har ydet en indsats for at få det nye initiativ på benene, og med Maribo Handel som engageret arvtager til projektet ser det ud til, at det fremover kan udvikles og bruges endnu mere, til glæde og gavn for hele byen – når vinden har lagt sig.

Da boderne blev åbnet onsdag morgen, var der stadig en strid blæst, og den fortsatte hele dagen, så da klokken var to var markedet stort set tomt for både handlende og publikum – og det var absolut ingen gøglerstemning, men en civil anholdelse af en tyv, der optog sindene. Med politiets mellemkomst blev der optaget rapport, og dagen sluttede fredeligt. Så her er vi altså langt fra middelalderen, hvor tyveri blev straffet strengt. Det er der nok mindst én, der var glad for i onsdags.

Aktuelt
Nyeste
Følg os...
No tags yet.
Søg med Tags
Arkiv
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
bottom of page