top of page

Masteruddannelsen gav nye indsigter i Maribo

Hotel Maribo Søpark var en dejlig ramme om de masterstuderendes ophold og undervisning. Her er der opsamling lørdag formiddag.

Masteruddannelsen i landdistriktudvikling og landskabsforvaltning gæstede Maribo op til sidste weekend, og det førte til mange gode input fra både lærere og studerende. Hanne Tanvig omtalte, hvordan historien om Kaj Munk var med til at trække turisme til Vedersø, hvor han var præst fra 1924 til sin død i 1944. Kaj Munk beskriver jo sin barndom i Maribo i ”Foråret så sagte kommer”, og den historie er jo mindst lige så bevægende som hans gerninger som præst.

Folketidende bragte en god artikel om de masterstuderendes oplevelser i Maribo, og nævner bl.a. observationen af de store takstræer ved domkirken. Ifølge Marianne Fisker fra Jammerbugt kommune er der tale om sjældne træer, der i sig selv er en attraktion.

Byvandringen blev på bedste vis forestået af turistchef Henriette Lund Pedersen, byrådsmedlem Henning A. Rasmussen, formand for handelsstanden Birger Christensen og avischef Torben Larsen fra Lollandsposten. De bidrog alle til at give de masterstuderende en god indsigt både i byens historie, dens nuværende status og de muligheder, der ligger i bl.a. byrumsprogrammet.

Sidste stop på ekskursionen på Lolland-Falster var Stokkemarke, og også her blev Naturpark Maribosøerne nævnt som et udgangspunkt for samarbejde om fødevarer m.m., så det er oplagt også at knytte omegnens landsbyer til Maribo 600 jubilæet og skabe udvikling både i byen og på landet.

1-Landmaster Maribo 028.JPG

Den ny "fælled" ved Stokkemarke blev beset og diskuteret som udtryk for det fællesskab, der er opstået i byen.


Aktuelt
Nyeste
Følg os...
No tags yet.
Søg med Tags
Arkiv
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
bottom of page