top of page

Nye kræfter til Maribos 600 års jubilæum

Styregruppen har fået en koordinator

”Byjubilæum kan strande på manglende koordinator” var overskriften i Folketidende 19. september.

”Det kan simpelt hen ikke passe”, var reaktionen hos Troels Lyndelse, da han så den. ”Sådan en lejlighed til at markere byen må ikke gå til spilde – der er jo 100 år til næste runde årsdag!”. Han tog derfor kontakt til styregruppen, som har ført til, at der kort før jul blev indgået en aftale om, at Troels Lyndelses firma Liv & Landskab er udpeget til at varetage koordinatorrollen. Aftalen er nu godkendt af styregruppens advokat.

Troels Lyndelse er også koordinator for et projekt hos Nordisk Fond for Miljø og Udvikling (Nordeco) om Naturpark Maribosøerne, og han stod sidste sommer for en fotokonkurrence på Facebook, hvis gode resultater overraskede selv professionelle mediefolk. Derfor lå det lige for at fortsætte med at sætte Maribos 600 års jubilæum på landkortet.

”Jubilæets betydning for byen og kommunen kan ikke overdrives”, siger Troels Lyndelse, der bl.a. er uddannet i organisation og markedsføring, ”branding af Maribo og Lolland er opgaver, der råber på de gode historier, og et jubilæum vrimler både med gode nyheder og fortællinger fra fortiden, der kan være med til at tegne det positive billede, vi fortjener.”

Gennem netværk og projekter har Troels Lyndelse i mere end 10 år arbejdet med landdistriktudvikling, som han brænder for, og han er derfor godt i gang med en masteruddannelse i landdistriktudvikling og landskabsforvaltning på Københavns Universitet. Gennem uddannelsen, der er tilrettelagt med internater rundt omkring i hele Danmark, har han hentet inspiration og viden, som han direkte har kunnet bruge i arbejdet med Naturpark Maribosøerne. Men han har også kunnet vise styregruppen nogle af de bedste eksempler på festivaller, lokal branding og fornyelse af byrummet, som vil kunne være med til at udvikle jubilæet, så det også peger fremad i arbejdet med at styrke Maribo som handels- og bosætningsområde.

”Allerede ved det første møde blev vi præsenteret for en klar strategi, der samlede alle trådene i vores jubilæum, og som oven i købet kom med et grafisk udtryk, der kan blive til et Maribo 600 jubilæumslogo”, udtaler formanden for Maribo Handel, Birger Christensen. ”Vi var derfor ikke i tvivl om, at de tanker, vi blev præsenteret for, vil vinde opbakning i hele gruppen bag jubilæet, og vi håber, at vi på stormødet d. 20. januar kan præsentere det endelige logo sammen med planen, som vil blive skudt i gang ved samme lejlighed. Her vil der også være mulighed for alle til at kommentere og komme med gode idéer.”

Kilde: http://folketidende.dk/Lokal-nyt/Byjubilaeum-kan-strande-paa-manglende-koordinator/artikel/258897

Aktuelt
Nyeste
Følg os...
No tags yet.
Søg med Tags
Arkiv
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
bottom of page